Vanacht weer heerlijk geslapen en na een telefoontje naar thuisfront hebben ons hele kampement (dat overigens met de dag groeit) weer in de goot-van-buiten-klein-van-binnen auto gestopt. We gaan naar Waldameer Park, een klein lokaal parkje in Erie, waar vier achtbanen staan. Het park is vrij toegankelijk en er moet per atttractie betaald worden doormiddel van tickets. Dennis spaart liever zijn krachten (en voet) voor Dorneypark later vandaag en Wilco en ik gaan het mini parkje in. We kopen ieders tien tickets en gaan als eerst naar een kleine houten kinder achtbaan die verassend soepel is! Het is een oudje dat is duidelijk, de operator moet de trein zelf nog met een grote hendel afremmen.

Volgende stop is Ravine Flyer II; een Custom Coasters achtbaan bestaan uit houten rails op een geheel stalen constructie. De layout is gebasseerd en geinspireerd door een oude houten achtbaan die hier begin 1900 gestaan heeft, maar destijds is afgebroken. Wilco en ik stappen in zonder dat we kaartjes hoeven af te geven en we zijn benieuwd naar wat deze achtbaan ons brengen gaat. Wat dan volgt is een totaal verassende rit! Soepel en bloedsnel jaagt de trein over het parcours. Vanwege ruimte gebrek steekt de weg via een viaduct de naastgelegen weg over om vervolgens via een scherpe bocht om te keren en terug te keren. De trein blijft snelheid houden en gaat zelfs compleet op zijn kant door een bocht. Kortom fantastische rit!

De volgende ritjes spenderen we in een Maurer Spinning coaster (altijd leuk) en in een achtbaan voor de allerkleinsten, waar je normaal als volwassene alleen met kind in mag. Als ik uitleg dat we voor deze achtbaan helemaal vanuit Nederland zijn gekomen, mogen we toch plaatsnemen in deze ini-mini achtbaan en hebben we coasterbingo in dit pretpark! Omdat we nog wat tickets over hebben, gaan we nog een keer Ravine Flyer II opzoeken en deze geweldige coaster in het midden proberen. Ook nu worden onze tickets niet gevraagd, wat inhoud dat we hem hierna nog eens mogen doen. Pas in de laatste rit vraagt de operator onze tickets en hebben we de coaster dus mooi twee keer gratis. Achterin wordt de achtbaan wat ruwer, maar is hij nog steeds lekker.
We stappen weer in auto, stoppen onderweg nog even bij een Cracker Barrel en rijden vervolgens verder naar Dorneypark dat nog zo’n 5 uur rijden is.

Het is reeds kwart voor acht als we in Dorneypark aankomen; het park is tot 10 uur open, en met de verwachting dat het rustig is, zal dit voldoende zijn om het park te bezoeken. Het weer ziet er dreigend uit, dus ons doel is als eerste om de twee B&M’s te doen. Talon staan het dichts bij de ingang en we hoeven slechts één trein te wachten; heel erg rustig dus! Wat een heerlijk inverted is dit. De rit gaat aan een stuk vloeiend door alle elementen en trekt g-krachten waar je benen van gaan tinitelen; super. Ook fijn is dat er geen trim brakes in de baan zitten en de rit van lift tot station ononderbroken is.

Daarna meteen naar Hydra de floorless B&M baan. Wat opvalt is dat deze baan super stil is en dat je vooral het kenmerkende “grommen” van deze B&M niet hoort. Omdat de baan richting woonwijk staat zal ook deze baan wellicht zandgevuld zijn. Hydra is een fantastische baan, met één heel groot nadeel; de heartline roll vóór de lifthill is uiterst vervelend en onnodig.

Na deze twee toppers van het park doen we nog Steelforce, één van de betere Morgan megacoasters, Possessed, de Intamin onderhangende lanceerachtbaan, de oude houten achtbaan en wilde muis. Op de terugweg naar de uitgang pakken we nog een keer Hydra en Talon beiden front seat mee. Dorneypark is een gezellig park, erg netjes en wederom veel personeel.

Op het moment dat ik dit verslag typ, zijn we onderweg naar Newark, waar ons laatste hotel is, zo’n anderhalf uur rijden van Dorneypark. Het hotel is naast het vliegveld waar morgen tegen half vijf onze vlucht vertrekt. Het is nog onduidelijk wat we morgen vroeg gaan doen. Orgineel stond Manhattan op het program, maar als we tegen half twee de auto moeten inleveren weten we niet of het verstandig is om ons in het drukke Manhattan te gaan begeven.

Het zit er weer op. Het was een intensieve anderhalve week, maar ik had het voor geen goud willen missen. Ik heb veel toppers van achtbanen gedaan in uitermate goed en gezellig gezelschap. Het was top, maar nu kom ik naar huis!

Share
7 Reacties op “Waldameer Park en Dorneypark”
 1. Serge zegt:

  Talon vond ik 1 van de betere B&M’s. Dorney is zowiezo een erg leuk park.

  Ik zou nog even lekker gaan winkelen morgenvroeg in de Staten Island Mall. 🙂
  Of je kan nog even vanaf de Staten Island Ferry gratis op en neer naar Manhatten en van het onwijze uitzicht genieten.
  Dennis en Wilco weten waar het is.

  Goede terugreis mannen!

 2. Mirjam zegt:

  Sjonge zit deze trip er al weer op, wat een coastergeweld in 10 dagen. Maar ik ben blij dat je weer naar huis komt, en een klein meisje (die hier nu in bed ligt te kraaien van plezier) ook!

  Goede terugreis!

 3. Frank zegt:

  Jongens goeie reis en we spreken elkaar snel!

  groeten, Frank.

 4. Christina zegt:

  Jeetje, wat hebben jullie een ontzettend ‘snelle’ (letterlijk en figuurlijk) en leuke trip gemaakt!
  Heel erg gaaf. Het was leuk om in je verslag te lezen wat jullie allemaal gedaan hadden.

 5. Marieke zegt:

  Welkom thuis Bas!

 6. Evy zegt:

  Welkom thuis! Geniet nu maar weer dubbel en dik van je gezinnetje. Fijn dat je het leuk hebt gehad!

 7. independent.academia.edu…

  Mirry.nl » Waldameer Park en Dorneypark…

 8.  
Plaats een reactie