Dat we gisteren veel gelopen hebben is duidelijk. Ik heb zware benen en spierpijn, en ben niet top fit. Wilco voelt zich vanmorgen ook niet lekker en het vocht is nog niet uit de voet van Dennis. Het lijkt wel een ziekenboeg. We zijn laat op en doen rustig aan; foto’s organiseren en verslagjes typen. Er is veel beleefd en veel te vertellen, zie verslag van gisteren.

Maar we moeten verder… Vandaag reizen we naar Toronto, Canada via de Niagara watervallen. Het is een goede 6 uur rijden naar Toronto en Niagara Falls ligt ongeveer anderhalf uur voor Toronto. De rit gaat goed, maar omdat we allemaal niet topfit zijn, wisselen we wat vaker van rijder.

Aangekomen in Niagara is het duidelijk dat dit natuurgeweld tot het hoogste niveau is vercommercialiseerd. Grote hotels, casino’s pretparken, uitkijktorens, panorama decks; alles draagt de naam Niagara Falls; niet gek want de plaats heet ook Niagara Falls, maar lift duidelijk mee op de bekendheid van de watervallen. De grens met Canada ligt over Niagara River en de watervallen zelf bestaan uit Horseshoe Falls in Canada en American Falls in (zoals de naam al zegt) de VS. Het zicht op beide watervallen is het beste vanaf de Canadese zije en we moeten dus eerst over de brug naar Canada waar we tegen 16 US dollars mogen parkeren.

Laat ik vast vermelden dat ik me nooit verdiept heb in de Niagara watervallen en dat ik dacht dat de watervallen midden in een groot natuur gebied lagen. Ook dacht ik heel veel verschillende watervallen aan te treffen die vooral veel verticale hoogte hadden en zeker hoger dan 100 meter waren. Mijn eerste reactie was dan ook “is dit het?”. De watervallen zijn er “maar” twee, liggen midden in bebouwd gebied, zijn vooral breed georiënteerd en hebben een verval vn 52 meter. Dus totaal anders dan mijn verwachting en om eerlijk te zijn was het een behoorlijke anti-climax.

Na even gekeken te hebben, begon het natuurgeweld wel meer indruk op me te maken, maar van mijn voorstelling van de “great niagara falls” was niet veel meer over. Na een half uurtje stappen we weer in de auto, wara het op dat moment nog 27 graden en zonnig weer is. We gaan verderop de rivier nog even naar de “wirlpool” kijken, waar de rivier een scherp bocht maakt en zodoende door het kolken een grote ronde uitsparing in de bocht heeft ge-erodeerd. Daarna gaat de reis verder naar Toronto.

Het weer slaat onderweg duidelijk om. Het kwik daalt naar 12 graden en er komt veel regen, laaghangende bewolking en uiteindelijk stijgt de temperatuur weer naar zo’n 16 graden. Mede door het weer is het druk op de weg en om negen uur checken we in in ons hotel. Morgen is er nog meer regen voorspeld, dus we hopen dat de achtbanen van Canada’s Wonderland het allemaal zullen doen.

Share
7 Reacties op “Niagara watervallen”
 1. Mirjam zegt:

  Wel vitamientjes eten he jongens, jullie moeten het nog ff volhouden.

  Zitten een paar prachtige foto’s tussen zeg, wat balen dat het weer niet heel geweldig is. Kun je beter hier zitten, 20 graden en zonnig 😀

 2. M&S Seuren zegt:

  Hallo allemaal.

  Het ziet er spectaculair uit wat jullie allemaal meemaken. Jammer dat het spinnetje roet in het eten van Dennis heeft gegooid. Wij hopen dat het nu wat beter met hem gaat. Nog héél wat plezier toegewenst.
  Groeten van de ouders van Dennis.

 3. Mark zegt:

  Hihi, wat herkenbaar. De veronderstelling dat het midden in een natuurpark ligt. Veel plezier!

 4. Esther zegt:

  Nou na zoveel achtbaanritten is het ook wel logisch dat je je niet helemaal lekker voelt lijkt mij, nog veel plezier!!

 5. Evy zegt:

  Op sommige foto’s ziet het er echt spectaculair en prachtig uit, en op andere foto’s heb je inderdaad zoiets van ‘Mwaah….’… Maar jullie zijn er toch maar lekker geweest. 🙂
  Hopelijk valt het weer toch wat mee en kunnen jullie nog lekker verder genieten!

 6. Marieke zegt:

  Commercie ten top daar in Niagara Falls…… maar jullie hebben het toch maar weer gezien!
  Ik wens jullie vandaag prachtig weer en nieuwe energie!

 7. Marij zegt:

  Ik vond de kracht van dit natuurgeweld overweldigend overkomen, maar na een paar uur heel veel Niagra gezien te hebben, kon ik geen water meer zien. Geen herhalingswaarde, maar wel mooi om éénmaal in je leven gezien te hebben.

  Moeheid, spinnenbeet, spierpijn………….en het weer wat niet meewerkt. Het zit jullie even niet mee maar ik hoop er het beste van en dat jullie de laatste dagen nog optimaal kunnen genieten.

 8.  
Plaats een reactie